ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Φιλετάκια κοτόπουλο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Φιλετάκια κοτόπουλο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Είτε ως fingerfood για όλη την παρέα, είτε ως κυρίως πιάτο που μπορεί να συνοδευτεί από ρύζι, λαχανικά ή και πατάτες τηγανητές, αυτή η γρήγορη κι εύκολη συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλο θα σας καταπλήξει.

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 2 κούπες κορν φλεικς, σπασμένα ελαφρώς
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
  • 1/4 της κούπας μουστάρδα dijon
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε ένα ταψί με λαδόκολα κάτω από τη σχάρα στην οποία θα ψήσουμε τα κομμάτια κοτόπουλο.
  2. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο. Σε ένα άλλο μπολ τα αυγά μετο μέλι ή το σιρόπι και ανακατεύουμε. Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε τα κορν φλέικς προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  3. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο με τη σειρά από το αλεύρι, το μείγμα αυγών και μετά από τα κορν φλέικς. Τοποθετούμε πάνω στη σχάρα και ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια, για περίπου 20 λεπτά.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα με λίγο μέλι ή σιρόπι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

 

Καλή σας Όρεξη 

Related posts

Κούπες Κυπριακές συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

«Μανιτάρια με σκόρδο και βαλσάμικο» του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ρατατούιγ Τουρλού