ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού με πορτοκαλάδα

Φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού με πορτοκαλάδα

Ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού σας παρουσιάζουμε σήμερα μέσα από το greekaffair.gr

 

Πανεύκολο, Γρήγορο, Πεντανόστιμο και με λίγα υλικά δροσερό γλυκάκι οπου μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις απλά αλλάζοντας τον χυμό φρούτου με αυτόν της αρεσκείας σας.Εγώ προτίμησα την Αγαπημένη για πολλούς γεύση Πορτοκάλι-Βανίλια.

 

Υλικά (για ένα σκέυος 35 x 25) :

15 σταρένιες φρυγανιές (περίπου)

Για το σιρόπι :
380 ml νερό (περίπου 2 κούπες γεμάτες)
300 γρ. ζάχαρη (περίπου 1 1/2 κούπα)
1 κ.γλ. κανέλα (και άλλα μπαχαρικά αν προτιμάτε)

Για την κρέμα βανίλιας :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
1300 ml φρέσκο γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα πορτοκάλι :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με άρωμα πορτοκάλι
1300 ml φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση :

Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά . Σιροπιάζουμε αμέσως τις φρυγανιές και περιμένουμε να το απορροφήσουν!
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε με προσοχή πάνω από τις φρυγανιές.

Ανακατεύουμε διαρκώς και όταν η κρέμα “δέσει” αποσύρουμε αμέσως απο την εστία! (δεν την αδειάζουμε αμέσως στο γλυκό αλλά την ανακατεύουμε από καιρού σε καιρό για να μην κάνει πέτσα).

Όταν η κρέμα βανίλιας έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έχει σταθεροποιηθεί , με προσοχή αδειάζουμε λίγη-λίγη την κρέμα πορτοκαλιού από πάνω. Απλώνεται και στρώνει τέλεια από μόνη της , δε χρειάζεται βοήθεια με σπάτουλα….
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (καλύτερα για μια νύχτα) , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

 

 

Καλή επιτυχία !!!

 

Related posts

Σαλάτα με ψητά παντζάρια

Πετιμεζόπιτα

Newsroom

Σφυρίδα κρασάτη στο φούρνο