ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

G7: Απειλεί η Μόσχα μετά την απόφαση για δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

G7: Απειλεί η Μόσχα μετά την απόφαση για δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία μέσω εκποίησης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

 

Κλυδωνισμούς και διεθνείς αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των G7 να χορηγηθεί δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, με τη χρήση πόρων που θα αντληθούν από παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας και οικοδεσπότρια της G7 Τζόρτζια Μελόνι, η οποία διευκρίνισε: «Δεν πρόκειται για κατάσχεση, αλλά για κέρδη που παράγονται. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που με γεμίζει ικανοποίηση, τώρα θα πρέπει να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες».

Η όλη αναφορά της είναι σε ρωσικές καταθέσεις και αγαθά που βρίσκονται στις χώρες της Δύσης και είχαν «παγώσει» προσωρινά μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι πρώτες εκταμιεύσεις αναμένονται μέχρι τα τέλη του 2024. Ο λόγος που το δάνειο έρχεται τόσο σύντομα είναι το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ που μπορεί να ανατρέψει τη συμφωνία, μιας και η πλειοψηφία των «παγωμένων» ρωσικών στοιχείων βρίσκεται στις ΗΠΑ.

 

Related posts

Αποκριάτικο «πάρτυ μασκέ» στο Κασετόφωνο

Ελιές: Το αντιοξειδωτικό ελληνικό τρόφιμο που νικά τη γήρανση και προστατεύει την καρδιά

Newsroom

Νηστίσιμη συνταγή: Τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαχανικά