ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Γεμιστά κολοκύθια με πλιγούρι

Γεμιστά κολοκύθια με πλιγούρι

 

Το πλιγουρι είναι ένα δημητριακό τρόφιμο που ειναι τόσο νόστιμο και υγιεινό, έσωσε από την πείνα και ανέθρεψε σωστά πολλές γενιές Ελλήνων. Η νέα γαστρονομία το σώζει από τη λήθη, του ξαναδίνει την βασιλική θέση που του αρμόζει στο τραπέζι μας!!!

Υλικά

 

4 στρογγυλά κολοκύθια

½ κούπα πλιγούρι

8-10 ντοματίνια

1 κ.σ. κουρκουμά

1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι τους, αδειάζουμε το περιεχόμενο τους με το ειδικό εργαλείο, αλατίζουμε ελαφρώς, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για περίπου 15 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών, ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τον κουρκουμά, μέλι, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους και ρίχνουμε τα ντοματίνια.

Σε κατσαρολάκι με 1½ κούπα νερό που βράζει ρίχνουμε τη σκόνη ζωμού, το πλιγούρι και μόλις πάρει μία βράση, απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το δυόσμο, ανακατεύουμε, αφαιρούμε τα κολοκύθια από το φούρνο και τα γεμίζουμε.

Τους προσθέτουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά.

 

Related posts

Πεντανόστιμη  παραδοσιακή σαρακοστιανή ταραμοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρα !

Newsroom

Τα λυχναράκια της γιαγιάς Ματίνας

Newsroom

Κοτόπουλο θρουμπάτο με μπάμιες καπνιστές του σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Leave a Comment