ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΟικονομίαΡοή Ειδήσεων

Γεωργιάδης: Οι Τιμές της Ενέργειας έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο

Γεωργιάδης: Οι Τιμές της Ενέργειας έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο. Ένα προφανές γεωπολιτικό παιχνίδι με το Φυσικό Αέριο, οδηγεί την Οικονομία της ΕΕ σε κρίση.

«Η Ελλάδα δεν είναι η ακριβότερη», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter – Ο πίνακας που δημοσίευσε με τις ημερήσιες τιμές στην ΕΕ

Έναν πίνακα με τις ημερήσιες τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καταδεικνύει την άνοδο των τιμών στην ενέργεια.

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης, «οι τιμές της ενέργειας έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο» ενώ κάνει λόγο για γεωπολιτικό παιχνίδι με το φυσικό αέριο το οποίο οδηγεί την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση. Ο υπουργός Ανάπτυξης δημοσιεύοντας τον πίνακα του EnergyLive σημειώνει πως η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες τιμές, ωστόσο τονίζει πως κάτι τέτοιο, «μικρή σημασία έχει» καθώς «χρειάζεται συντονισμένη δράση».

Δείτε την ανάρτησή του:

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και τις εξελίξεις στην ενέργεια και την ραγδαία άνοδο των τιμών.

Την ίδια ώρα η ξέφρενη κούρσα τιμών στην αγορά ηλεκτρισμού συνεχίζεται και σήμερα με την ελληνική αγορά να χτυπά νέα ρεκόρ στο χρηματιστήριο ενέργειας καθώς η χονδρεμπορική τιμή προσεγγίζει τα 416 ευρώ/MW, ενώ με εξαίρεση την Ελβετία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ισπανία και την Πορτογαλία οι τιμές ξεπερνούν τα 400 ευρώ / MW. Θεωρείται πολύ πιθανό οι αυξήσεις αυτές να μετακυλιστούν ξανά στην «πλάτη» των καταναλωτών όταν θα παραλάβουν τους νέους λογαριασμούς ρεύματος με την κατανάλωση της προηγούμενης περιόδου.

 

 

Related posts

«Η μεγάλη επανεκκίνηση» -Το βιβλίο που μελετά ο Μητσοτάκης για τη νέα τάξη πραγμάτων μετά την πανδημία!

Newsroom

Μεγάλη διπλωματική κρίση ξέσπασε ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχας: Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ

Newsroom

Ξαναβγαίνει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

Newsroom