ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Γεράσιμος παπαδόπουλος για σεισμό: «Προειδοποιητικό «καμπανάκι η σεισμική άπνοια στη χώρα μας συνεχίζεται»

Γεράσιμος παπαδόπουλος για σεισμό: «Προειδοποιητικό «καμπανάκι η σεισμική άπνοια στη χώρα μας συνεχίζεται»

 

Γεράσιμος παπαδόπουλος για σεισμό: «Προειδοποιητικό «καμπανάκι η σεισμική άπνοια στη χώρα μας συνεχίζεται»

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποιος μεγάλος σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2021 όταν συνέβη στο Αρκαλοχώρι κρούει ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στα social media.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος «η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται», καθώς όπως επισημαίνει από τότε έγιναν τέσσερις σεισμοί μεγέθους 5.5 έως 5.9 και μικρότεροι.

«Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9», προσθέτει ο καθηγητής και σημειώνει πως «διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής».

«Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός», σημειώνει  χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και υπογραμμίζει πως «η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται! Έχω αναφέρει ξανά ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους Μ=6 ή μεγαλύτερου. Έγιναν μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9.

Διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής.

Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».

Related posts

Βόμβα ανακοίνωση μέσω Τουρκίας: Η Ελλάδα διατηρεί 103 μειονοτικά σχολεία, αλλά βάζει λουκέτο στα 2 ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου!

Newsroom

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ολοκλήρωση της Ε65

Συνεχίζει να επιμένει ο δ/ντης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο Άκης Τσελέντης: «Μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 Ρίχτερ» (βίντεο)

Newsroom