ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος Κυρίου

Γέροντας Νεκτάριος: «Κάποιοι θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο»

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Κάποιοι θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο»

 

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πολλοί ενοχλούνται με την παρουσία της Εκκλησίας και ειδικά όταν εκφράζεται χωρίς φόβο, λέγοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου.

 

Ανήκουστες ιδεολογικές τάσεις ή «κέντρα» επιθυμούν την Εκκλησία να είναι βουβή, στο περιθώριο, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο ή ρόλο μέσα στην κοινωνία.

Τις δυο τελευταίες δεκαετίες από την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εξουδετέρωσης και αποδυνάμωσης της Εκκλησίας.

Σε ορισμένους που έχουν φτιάξει έναν Θεό και μια θρησκεία στα μέτρα τους, διατυμπανίζοντας ότι οι ίδιοι είναι «χριστιανοί» ή άνθρωποι της Εκκλησίας, υποδεικνύουν και ωθούν στην κοινωνία το δικό τους τρόπο ζωής, χωρίς περιορισμούς, χωρίς «μη», χωρίς ηθική, χωρίς «καλούπια» και πάνω απ’ όλα χωρίς «Θεό».

Ξέχασαν ορισμένοι, ό,τι για να ζουν σήμερα ελεύθεροι και να λένε τις όποιες απόψεις, η Εκκλησία μαζί με τον λαό έδωσαν μάχες για να κρατηθεί αυτό το Έθνος. Κράτησαν την πίστη, την ελευθερία, την παιδεία, την Ελλάδα, τις αξίες, την οικογένεια. Και όταν τους τα θυμίζει η Εκκλησία τότε μιλούν για «μεσαίωνα» ή για τους «συντηρητικούς παπάδες», ή «τι δουλειά έχει η Εκκλησία να ανακατεύεται σε τέτοια ζητήματα» κ.α.

Δεν θα σταματήσουμε να ζούμε σύμφωνα με το λόγο του Θεού και να σπέρνουμε το σπόρο της αλήθειας και του Ευαγγελίου, επειδή κάποιοι θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα.
Παρακολουθήστε το βίντεο 

Related posts

Ξεκινούν σήμερα οι Α’ χαιρετισμοί: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Newsroom

Οι Χριστιανοί ορθόδοξοι έχουν ανάγκη κάποιο μοναστήρι να προσευχηθούν

Πάτερ Ελπίδιος: Πριν το άνοιγμα της εβδόμης σφραγίδας (βίντεο)

Newsroom