ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Γίγαντες με σπανάκι και φέτα  

 

Οι  Γίγαντες με σπανάκι και φέτα συνδυάζουν ενέργεια, υγεία και γεύση! Φυσικά και για τους vegetarian φίλους/ες μας και μάλιστα και χωρίς γλουτένη!  Άλλωστε τα όσπρια είναι απαραίτητα στη διατροφή μας

 

ΥΛΙΚΑ

 

800 γρ. ντομάτα κονκασέ

500 γρ. γίγαντες

300 γρ φέτα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 σπανάκι, πλυμένο

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
2 Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες, ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
3 Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος.
4 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το σέλερι, το πράσο, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
5 Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε άλλα 3-4 λεπτά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό που έχουμε κρατήσει, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τους γίγαντες.
6 Βράζουμε για 15 λεπτά ,το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και τα 200 γρ. φέτα, ανακατεύουμε καλά, βράζουν άλλα 5 λεπτά και στην συνέχεια τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.
7 Μόλις ετοιμαστούν, τους σερβίρουμε ζεστούς από το φούρνο.
tip: Στη περίπτωση που οι γίγαντες που χρησιμοποιούμε δεν βράζουν εύκολα όταν τους μουλιάζουμε ρίχνουμε λίγη μαγειρική σόδα
Συνταγή giorgostsoulis.com

Related posts

Στριφτή τυρόπιτα Σκοπέλου

Κρητικό απάκι με Μανιτάρια και Ξυνομηζήθρα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Φιλετάκια κοτόπουλο του Γιώργου Τσελεμεντέ