ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Γίγαντες στην Κατσαρόλα

Γίγαντες στην Κατσαρόλα

 

Γίγαντες στην κατσαρόλα μαγειρέψτε τους και  θα γίνουν ανάρπαστοι

 

Υλικά

500 γρ. γίγαντες

100 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

½ ματσάκι ψιλοκομμένα μυρώνια

½ ματσάκι ψιλοκομμένα σέσκουλα

½ ματσάκι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

1 κ.σ. πελτέ

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Βάζω από το βράδυ τα φασόλια σε ζεστό νερό να μουλιάσουν.

Σουρώνω την άλλη μέρα τα φασόλια, βάζω φρέσκο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνω μέσα τα φασόλια και τα αφήνω να βράσουν καλά (1 ώρα αν τα φασόλια είναι βραστερά).

Αν θέλουν κι άλλο βράσιμο και δεν έχει η κατσαρόλα νερό, προσθέτω νερό και τα αφήνω να βράσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι και τσιγαρίζω για 4 – 5 λεπτά τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό και τα αφήνω να βράσουν.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτω και όλα τα χορταρικά και τα αφήνω να βράσουν και αυτά.

Αδειάζω μέσα στην κατσαρόλα με τα χορταρικά τα φασόλια και τα αφήνω να χυλώσουν.

Τέλος, βάζω αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Σερβίρω, αν θέλω, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.

 

 

Related posts

Μύδια τηγανιτά συνταγή του σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Λαχανόρυζο με αβγολέμονο

Σπαγγέτι ολικής με κοτόπουλο και σάλτσα ανθότυρου

Newsroom