ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Τα πολυαγαπημένα Γιουβαρλάκια αυγολέμονο αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για τις κρύες ημέρες του  χειμώνα 

Υλικά 

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
3 κσ ρύζι γλασσε
1 Κρεμμύδι
1 Καρότο
1 Κολοκύθι
Μισό ματσάκι Σέλινο
Μισό ματσάκι Άνηθο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για το Αυγολέμονο

2 Αυγα
Χυμό από 3 λεμόνια
2-3 κγ κορν φλάουρ
3 Κούπες από το ζωμό

Εκτέλεση για τα Γιουβαρλάκια

Παίρνουμε το κρεμμύδι το καρότο το κολοκύθι το σέλινο τα κόβουμε και με λίγο λάδι τα χτυπάμε στο μπλέντερ καλά να γίνουν αλοιφή.
Με αυτό το τρόπο βοηθάμε να πάρουν τις ουσίες που πολλά παιδάκια με τα λαχανικά μονό που τα ακούνε δεν θέλουν να φάνε.
Αφού τα αλέσουμε τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά με τα υπόλοιπα υλικά το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι.
Το ζυμώνουνε καλά να ενωθούν καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι να βράσει.
Παίρνουμε το ζυμωμένο κιμά τον πλάθουμε μπαλάκια τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό για 25-30 λεπτά.

Αυγολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κορν φλαουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά ρίχνουμε το διαλυμένο μίγμα στα αυγά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό και χτυπάμε συνέχεια δεν σταματάμε.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Related posts

Νηστίσιμη συνταγή: Μπακακαλιάρο πλακί με πατάτες στο φούρνο

Συκωτάκια μοσχαρίσια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Γλυκό Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού

Newsroom