Γλώσσα ψητή με σως αβοκάντο
Σας αρέσει η γλώσσα; Τότε ο σεφ Γιώργος Τσούλης έχει φροντίσει για εσάς καθώς σας δείχνει πώς να φτιάξετε την αγαπημένη σας γλώσσα φιλέτο, ψητή με σως αβοκάντο. Ένα ελαφρύ, κυρίως πιάτο που θα λατρέψετε!
Υλικά
Για το ψάρι:
2 φιλέτα γλώσσας
½ κ.γ. σκόνη τσίλι
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1-2 κ.σ. χυμό λάιμ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σως αβοκάντο:
2 ώριμα αβοκάντο
20 γρ. κόλιανδρο
70 γρ. γιαούρτι
1-2 κ.σ. χυμό λάιμ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
2 Βάζουμε σε ένα μπολ τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
3 Τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας στον πάγκο εργασίας. Τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε το μείγμα με τα μπαχαρικά ομοιόμορφα επάνω τους.
4 Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και μεταφέρουμε μέσα τα φιλέτα γλώσσας.
5 Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
6 Για τη σως αβοκάντο: Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σως στο μούλτι, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
7 Σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας με τη σως αβοκάντο.