Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Ένα ωραίο, χειμωνιάτικο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε μόνο του ή μαζί με ένα κέικ ή ένα τσίζκεϊκ.

Υλικά

  • 300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα του

Διαδικασία 

Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών). Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσει. Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.

TIP

Για να αποστειρώσουμε το βάζο, το βουτάμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά και το τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί πάνω σε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Κάνουμε το ίδιο με το καπάκι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 10 λεπτά.
Συνταγή steliosparliaros.gr

Related posts

Νηστίσιμο ραβανί με ινδοκάρυδο

Newsroom

Κούπες Κυπριακές συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Λαδόψωμο συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ