ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Hair scinification: Το trend για να έχεις good hair day κάθε μέρα!

Hair scinification -.greekaffair.news

Hair scinification: Το trend για να έχεις good hair day κάθε μέρα!

 

Σπαστά ή ίσια, βαμμένα ή φυσικά, ξηρά ή λιπαρά, πυκνά ή με αραίωση… Τα μαλλιά μας έχουν τη δική τους «προσωπικότητα» και πρέπει να σεβόμαστε τις ανάγκες τους εάν θέλουμε να τα απολαμβάνουμε όχι μόνο όμορφα, αλλά και υγιή. 

 

Οι περισσότερες γυναίκες -και άντρες, πια- επιλέγουν για την περιποίηση του προσώπου τους κρέμες που ταιριάζουν στην ηλικία και την επιδερμίδα τους ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της: για ενυδάτωση, αντιγήρανση, ακμή, σύσφιξη ή κατά των πανάδων. Επίσης, πρωινή ή βραδινή κρέμα, ορό, λοσιόν, οξέα, μάσκες… Το ίδιο και στα προϊόντα για την περιποίηση του σώματος: άλλοι χρησιμοποιούν μια ελαφριά λοσιόν ενυδάτωσης μετά το μπάνιο και άλλοι πιο λιπαρές υφές, ενώ συχνά εναλλάσσουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τις εποχές του χρόνου. 

Κι αν τα κάνουμε όλα αυτά για το δέρμα, τότε γιατί στα μαλλιά μας χρησιμοποιούμε καθημερινά, χειμώνα καλοκαίρι, τα ίδια προϊόντα; Για να μην πούμε για τις οικογενειακές συσκευασίες και την ευκολία να έχουμε ένα σαμπουάν για όλους, παιδιά και ενήλικες; Εάν όμως θέλουμε να απολαμβάνουμε υγιή μαλλιά και good hair days, τότε αξίζει η λίγο παραπάνω προσοχή που θα δώσουμε στα μαλλιά μας, σωστά; 

Τι είναι το hair scinification;

Σωστά, θα απαντούσαν οι ειδικοί στη φροντίδα των μαλλιών εάν διάβαζαν αυτές τις γραμμές και θα συμπλήρωναν ότι δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης των μαλλιών αλλά αφορά επίσης στην υγεία τους! Και αυτή ακριβώς είναι η τελευταία τάση: Αντιμετωπίζουμε τα μαλλιά όπως και το δέρμα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες τους και χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα που θα τις προλαβαίνουν και θα τις καλύπτουν. «Μιλώντας για hair scinification, αναφερόμαστε στην τάση να φροντίζουμε το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής όπως το δέρμα του προσώπου, προσαρμόζοντας ρουτίνες και συστατικά σύμφωνα με τις ανάγκες τους», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

«Σημαίνει επίσης ότι επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής με τη χρήση επιστημονικά ελεγμένων και υψηλής ποιότητας συστατικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του δέρματος του κεφαλιού στην υποστήριξη της υγείας των μαλλιών, ακόμη και σε σχέση με προβλήματα όπως η τριχόπτωση», συμπληρώνει.

Σαμπουάν, συστατικά και τριχόπτωση: μπορεί να συνδέονται;

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του hair scinification αναδεικνύει την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε όταν επιλέγουμε προϊόντα για τη φροντίδα των μαλλιών μας, στα συστατικά τους αλλά και το πώς ένα προϊόν, τελικά, ταιριάζει ή όχι στα μαλλιά μας. Μάλιστα, μία πρόσφατη ανακοίνωση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) φέρνει στην επιφάνεια μία πιθανή σχέση ανάμεσα στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και την τριχόπτωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο FDA προχώρησε πρόσφατα στην αξιολόγηση καταγγελιών από καταναλωτές που συσχέτιζαν την τριχόπτωση και άλλα προβλήματα μαλλιών με τη χρήση συγκεκριμένων σαμπουάν και συστατικών που περιείχαν. Η μελέτη που έγινε σε συνεργασία του FDA με το Τμήμα Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ, όντως εντόπισε αφύσικο κύκλο ζωής της τρίχας μετά την παρατεταμένη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων και συστατικών. Δεν μπόρεσε όμως να καταλήξει σε ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στη χρήση συγκεκριμένων σαμπουάν και συστατικών με την εμφάνιση αλωπεκίας. Αυτή τη στιγμή, ο FDA συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα εξετάζοντας τις σχετικά αναφορές καταναλωτών για ανεπιθύμητες ενέργειες και, όπως δηλώνεται στην ανακοίνωση, θα κινηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις. 

«Κλείνοντας τη συγκεκριμένη αναφορά, ο FDA κάνει μια πολύ απλή αλλά σημαντική σύσταση στο κοινό: εάν κάποιος αντιμετωπίζει τριχόπτωση, να απευθυνθεί στον δερματολόγο του. Πράγματι, πρόκειται για μία πολύτιμη συμβουλή καθώς σήμερα υπάρχουν πολλές συντηρητικές θεραπείες για την τριχόπτωση που αν εφαρμόζονται έγκαιρα, συμβάλλουν να αντιστραφεί πλήρως το πρόβλημα», καταλήγει σχολιάζοντας τα παραπάνω η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

Hair Scinification: Trend ή θέμα υγείας;

Ίσως η τάση αυτή να ξεκίνησε από την αναζήτηση λύσεων για περισσότερες good hair days – και κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι τα λαμπερά μαλλιά που «στρώνουν» όπως θέλουμε μπορούν να μας φτιάξουν τη μέρα και τη διάθεση! Κάνοντας όμως ένα βήμα ακόμη, μέσα από την πιο εξατομικευμένη και ενσυνείδητη φροντίδα των μαλλιών, συμβάλλουμε στην καλύτερη υγεία του τριχωτού και των μαλλιών μας άμεσα και μακροπρόθεσμα. 

Η κατάσταση είναι win win: Και πιο όμορφα και πιο υγιή, δυνατά μαλλιά!

 

 

Related posts

Νέα έρευνα για τα αυγά: Ένας καλός λόγος να προτιμάμε το ασπράδι

Ο Καμπούρης έκανε πείραμα live με ψαλίδι: «Το σώμα μου έγινε μαγνήτης μετά το εμβόλιο»

Καρκίνος του Πνεύμονα: Αιτία για το 35% περίπου των θανάτων από καρκίνο στους άνδρες