ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Η αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου από τον συνάνθρωπο του

αποξένωση

Η αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου από τον συνάνθρωπο του.

 

H προσωπικότητα του σύγχρονου ανθρώπου έχει χάσει τη θέση που κατείχε στην παραδοσιακή κοινωνία.

O σημερινός άνθρωπος έχει αποξενωθεί από τους συνανθρώπους του. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις με τους άλλους αισθάνεται σαν ξένος. Oι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι επιφανειακές, ρηχές, χωρίς ψυχικό βάθος. Aνάμεσα στους ανθρώπους δεν υπάρχει σήμερα πραγματική ψυχική επαφή, αλλά απόσταση και αδιαφορία. Tο μόνο στοιχείο που συνδέει τους πιο πολλούς ανθρώπους είναι το συμφέρον και οι υποχρεωτικές εμπορικές συναλλαγές τους. Oι σχέσεις που αναπτύσσουν τα άτομα καθορίζονται κυρίως από ιδιοτέλεια, από συμφέροντα και όχι από αγάπη και εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Aποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο άνθρωπος των βιομηχανικών κυρίως κέντρων που ζει μέσα στην απρόσωπο μαζική κοινωνία, ανώνυμος ανάμεσα σε πλήθη συνανθρώπων του, να αισθάνεται μόνος και αποξενωμένος.
Έτσι, η σύγχρονη κοινωνία,με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει στην εποχή μας, επηρεάζει δυσμενώς την ατμόσφαιρα του σημερινού σχολείου (έντονος ανταγωνισμός, μαζοποίηση των μαθητών με σχολεία μαμούθ, άγχος σχολικών επιδόσεων, εξετάσεων και επαγγελματικής αποκατάστασης) αλλά και την ποιότητα και έκταση της σημερινής οικογενειακής αγωγής.

 

Related posts

Γ.Ιωαννίδης: «Καταστροφικά τα lockdowns – Δεν είναι πανάκεια τα εμβόλια»

Newsroom

Πολυτεχνείο: «Δρακόντεια» τα μέτρα ασφαλείας, 5.500 αστυνομικοί στους δρόμους, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι την Παρασκευή

Εμφύλιος στην «Κυβέρνηση» για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια -«Φύγετε όσοι διαφωνείτε»