ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Η ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας στην Αθήνα

Η ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας για δύο μέρες στην Αθήνα

 

Τι θα συζητήσουν οι 25 διευθύνοντες σύμβουλοι των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία που θα συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Στο επίκεντρο των εξελίξεων στην παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία θα βρεθεί από αύριο Τρίτη έως και την ερχόμενη Πέμπτη η Αθήνα, καθώς, καταφθάνουν στη χώρα μας τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανίας και Φαρμακευτικών Ενώσεων (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Traders – IFPMA), με πρωτοβουλία του προέδρου της και CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά .

Το Στρογγυλό Τραπέζι των CEOs Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, στο πλαίσιο του οποίου οι παγκόσμιοι ηγέτες του φαρμάκου – μέλη της IFPMA συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία. Όπου είναι δυνατόν, το BCR διοργανώνει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Πληροφορίες του newmoney αναφέρουν ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου από Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη φαρμακευτική πολιτική, τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις, τα καινοτόμα σκευάσματα, αλλά και για το επιχειρείν στον κλάδο

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA) εκπροσωπεί πάνω από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι σχεδόν τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι του κλάδου ανακαλύπτουν, αναπτύσσουν και παρέχουν φάρμακα και εμβόλια που προάγουν την παγκόσμια υγεία. Με έδρα τη Γενεύη, η IFPMA έχει επίσημες σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και συνεισφέρει την εμπειρογνωμοσύνη του κλάδου για να βοηθήσει την παγκόσμια κοινότητα υγείας να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων παντού.

Το διήμερο αυτό που θα βρεθούν στην Αθήνα οι παγκόσμιοι ηγέτες του φαρμάκου θα ασχοληθούν κυρίως με τη σημαντική αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας που ετοιμάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, θα ασχοληθούν με θέματα δημόσιας υγείας και τους στρατηγικούς στόχους του κλάδου για την προσεχή 5ετία.

Related posts

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μαστογραφία;

Καρδιολόγος – Κωνσταντίνος Αρβανίτης: «Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε νεαρά εμβολιασμένα άτομα που μας αποχαιρετούν»

Newsroom

Παχυσαρκία και κάπνισμα: Ποιο βλάπτει περισσότερο;

Newsroom