ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Η γυναίκα μπροστά στο σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της

Η γυναίκα μπροστά στο σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της

 

Συχνά μιλάμε για τη λεγόμενη στυτική δυσλειτουργία του άνδρα, που έρχεται να ταράξει τη σχέση, να προβληματίσει τον ίδιο, να τον αγχώσει, να τον μειώσει και να τον εγκλωβίσει.

 

Πιο σπάνια, όμως, ρίχνουμε το φως στη στάση της γυναίκας. Πώς απαντά, λοιπόν, η γυναίκα μπροστά στο σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της;

Οι αντιδράσεις των συντρόφων μπροστά στη στυτική αποτυχία, ή κάποιο άλλο σεξουαλικό πρόβλημα, ποικίλλουν. Η ανοχή και η υποστήριξη, με τη συμπεριφορά και την έκφραση του προσώπου να συνοδεύει το «Δεν πειράζει αγάπη μου, χαλάρωσε» είναι ένα ιδανικό σενάριο, η οργή και ο θυμός, όμως, επίσης πολύ συνηθισμένο.

Η γυναίκα συχνά χρεώνει τον άνδρα με τις σκέψεις στο μυαλό της να φωνάζουν «Γιατί δεν με θέλει;», «Μήπως δεν του αρέσω πια;», «Σκέφτεται κάποια άλλη;», «Δεν γίνεται να με θέλει και να μην μπορεί να λειτουργήσει!».

Η επιθετική και θορυβώδης απάντησή της έρχεται να φορτώσει επιπλέον βάρος και άγχος το σύντροφό της, ο οποίος προσπαθεί να της αποδείξει ότι την θέλει, θα καταφέρει να έχει την κατάλληλη «σωστή» και με διάρκεια στύση για εκείνη, θα της επιβεβαιώσει ότι είναι καλός εραστής και θα της προσφέρει οργασμό.

Το αποτέλεσμα;

Ο άνδρας βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην απελπισία του, ανήμπορος να αντέξει, αλλά και να κατανοήσει, αυτό που του συμβαίνει. Το σεξουαλικό του πρόβλημα γιγαντώνεται και τους κυνηγάει, ενώ εκείνος καταλήγει να αποφεύγει τη σεξουαλική τους επαφή.

Απεναντίας, η θετική της στάση θα ενισχύσει την οικειότητά τους, θα του προσφέρει ανακούφιση, δημιουργώντας ένα κατάλληλο και θετικό κλίμα, που η βελτίωση μπορεί να έρθει γρηγορότερα.

Χρεώνοντας μόνο τον άνδρα δεν δίνεται η δυνατότητα στη σύντροφο να λάβει κι εκείνη μέρος της ευθύνης για το πρόβλημα, αλλά και για τη διατήρησή του…

Η γυναίκα μπροστά στο σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της κατέχει κύριο και σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό και συχνά προτείνεται το ζευγάρι να δει μαζί τι είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη σεξουαλική του ζωή, την επικοινωνία, τη σύνδεση και κάθε σκέψη που μπορεί να τους απομακρύνει.

 

Δήμητρα Καρυοφύλλη
Κλινική Ψυχολόγος
Επιστημονική Συνεργάτις Ι.Ψ.Σ.Υ. 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ www.askitis.gr

 

 

 

 

Related posts

Μάθετε τα πάντα για την αναιμία και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη διατροφή

Newsroom

PCR – Rapid test τέλος για τις ΗΠΑ! Αποσύρονται ως αναξιόπιστα αφού κατέγραφαν και την απλή γρίπη ως… Covid-19!

Newsroom

Η τριχόπτωση ενοχλεί και ανησυχεί ανθρώπους σε κάθε ηλικία