ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τεχνολογία & Διαδίκτυο

Η κυβέρνηση ξεπούλησε κρυφά τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων!

Η κυβέρνηση ξεπούλησε κρυφά τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων!

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τις παρακρατικές δραστηριότητες της ελληνικής κυβέρνησης και τις μυστικές συμβάσεις με την «σκοτεινή» εταιρία λογισμικού Palantir, που ειδικεύεται στην αλίευση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και η οποία έχει στενότατες σχέσεις με την CIA και τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η εταιρεία αυτή επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών για λογαριασμό της κυβέρνησης χωρίς κανείς να έχει ανακοινώσει τίποτα!

Η εταιρία προσφέρει προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον «παντεπόπτη οφθαλμό», καθώς του δίνει σε πραγματικό χρόνο -μόνο εκείνου προσωπικά- την «απόλυτη εικόνα» της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά από κει και πέρα ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς κάνει στην Ελλάδα, σε τι και πόσα δεδομένα πολιτών έχει πρόσβαση, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιεύσει τις συμβάσεις!

Μέχρι στιγμής η εταιρία υποστήριζε πως επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τώρα όμως με τον κορωνοϊό είδε την ευκαιρία για επέκταση κι άρχισε να «πουλά» τα ίδια προϊόντα λογισμικού για την πανδημία σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και στην ελληνική κυβέρνηση η οποία ουδέποτε ανακοίνωσε τίποτα, παρόλο που ξεκίνησε τη «συνεργασία» από τον Μάρτιο!

Για την συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση μάθαμε από ένα tweet της Palantir στις 7 Δεκεμβρίου και μία ανακοίνωση στο businesswire, στην οποία ανακοίνωσε επίσης μυστική τηλεδιάσκεψη στις 3 Δεκεμβρίου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Alex Karp, συνιδρυτή και CEO της Palanti. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και το στέλεχος της Palantir, Josh Harris.

Στην ανακοίνωσε η Palantir προσέφερε γενικόλογες περιγραφές των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα λέγοντας εκτός της δημιουργίας του «πανοπτικόν» του πρωθυπουργού πως «συνεργάστηκε από την έναρξη της πανδημίας με την ελληνική κυβέρνηση για να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων με την παροχή δεδομένων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19».

«Η συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη, μόλις ξεκίνησε η πανδημία, και ανυπομονούμε να την επεκτείνουμε για τα επόμενα χρόνια», έγραψε η εταιρία στο twitter.

 

 

Μία άλλη αναφορά στις σχέσεις Palantir ελληνικής κυβέρνησης νωρίτερα από τις 7 Δεκεμβρίου ήταν ένα tweet του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στις 25 Νοεμβρίου.

Όμως το Bloomberg αναφέρει ήδη από τις αρχές Απριλίου πως η κυβέρνηση συνεργάζεται με την Palantir για την πανδημία , κάτι που σημαίνει πως η συνεργασία ξεκίνησε από το πρώτο lockdown τέλη Μαρτίου, όπως άλλωστε ισχυρίζεται και η ίδια η εταιρία.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις με την Palantir, κρατώντας της μυστικές εδώ και 8 μήνες!

Γιατί άραγε η ελληνική κυβέρνηση δεν δίνει τις συμβάσεις που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα 10.000.0000 Ελλήνων πολιτών στη δημοσιότητα;

Μάλιστα έχουν γίνει προσπάθειες για την δημοσιοποίηση των συμβάσεων τόσο από την ΜΚΟ Vouliwatch, από το ΜεΡΑ25 όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ό οποίος έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο, θέτοντας ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, άλλα έχουν αποδειχθεί άκαρπες.

Αυτό που πάντως αξίζει να σημειωθεί είναι πως σε σχέση με ότι έχει δει το φως της δημοσιότητας σε άλλες χώρες η εταιρία συνήθως προσφέρει συμβάσεις χαμηλού κόστους ή ακόμα και δωρεάν, καθώς η «πληρωμή» της είναι τα δεδομένα στα οποία αποκτά πρόσβαση και τα οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει για τους δικούς της σκοπούς ή και να πουλήσει(;).

Ποια θα είναι άραγε η τύχη των προσωπικών δεδομένων 10 εκατομμυρίων Ελλήνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κάποιον σέρβερ στις ΗΠΑ και που ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε στην Palantir με παρακρατικό τρόπο εν αγνοία τους;

 

Πηγή: pronews

 

Related posts

Νέο υπερσύγχρονο σύστημα που θα παρακολουθεί τί λέμε σε WhatsApp ,Viber και Facebook προμηθεύεται η ΕΥΠ

Newsroom

10 επικίνδυνες συνήθειες που έχουν τα Ελληνόπουλα σήμερα στα διαδίκτυο

Newsroom

Ο εθισμός στο κινητό, το νέο ναρκωτικό

Newsroom