ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Βιβλίο - ΒιβλιοπαρουσιάσειςΠολιτισμός

Η ΝΟΕΛ ΜΠΑΞΕΡ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΝΟΕΛ ΜΠΑΞΕΡ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ. 8 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου, 18:30-20:00, η συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ υπογράφει το νέο της μυθιστόρημα, «Η επιστροφή της Πηνελόπης» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Έναν αιώνα μετά την Καταστροφή, το ταξίδι επιστροφής μιας γυναίκας που αναζητά το παρελθόν και τον εαυτό της επιφυλάσσει πολλές αποκαλύψεις. Ένα σεργιάνι στη Σμύρνη του χτες και του σήμερα.

 

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/i-epistrofi-tis-pinelopis-0513232 

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/noel-baxer-ypografh-vivliou/

 

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Πένι (Πενέλοπε) Σάρεϊ είναι μια γυναίκα πενήντα πέντε χρονών, που όμως δείχνει και νιώθει νεότερη. Είναι Ελληνοβρετανίδα, ζει οικογενειακώς στην Αθήνα, κι η καταγωγή της είναι από τη Σμύρνη. Διαθέτει εγγλέζικο χιούμορ κι ελληνική σοφία. Είναι δυναμικός κι ανοικτός άνθρωπος, καλόγνωμη και συνετή (όπως η αρχέγονη Πηνελόπη της Οδύσσειας που φέρει το όνομά της). Έχει ευαίσθητες κεραίες που συλλαμβάνουν βαθιά, περίπλοκα νοήματα και τα υπόγεια συναισθήματα. Εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή της Σμύρνης του 1922, το 2021 συγκεκριμένα, η Πένι πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι επιστροφής της στην προγονική Σμύρνη. Έχει ανατραφεί  με τον πόνο της απώλειας και τη νοσταλγία, ιδιαίτερα από τη γιαγιά της, την Σμυρνιά Πηνελόπη Σάρεϊ.

 

Στο 8ήμερο ταξίδι της, που εξιστορείται μέρα με τη μέρα, με ενθουσιασμό ψάχνει σε κάθε τι νέο να αντλήσει πληροφορίες για το παλιό. Με στόχο ταξιδιού τη βαθιά της επιθυμία να ανακαλύψει τι συνέβη τότε, τις μέρες της Καταστροφής και της Φωτιάς, και να κατανοήσει τη μεγάλη κι οδυνηρή απώλεια της οικογένειας που στοίχειωσε τους μετέπειτα Σάρεϊ και μετατόπισε βίαια τη διαδρομή τους επί της γης. Επεμβαίνοντας και στη δική της ζωή, αφού, μοιραία, την άλλαξε. 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η Νοέλ Μπάξερ γεννήθηκε στην Αθήνα από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Καβάλα. Σπούδασε στην Ελλάδα (Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και στην Αγγλία (μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαιολογία). Εργάστηκε στη διαφήμιση και, μετά, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε ελληνικές επιχειρήσεις. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Κείμενά της κοινωνικού προβληματισμού εμφανίζονται τακτικά στο Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Related posts

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ: Το μοναδικό ανέκδοτο έργο του Αντώνη Σαμαράκη

Πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Newsroom

Η Κέρκυρα ως Διεθνής Πολυθεματικός Πολιτιστικός Προορισμός