ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ψυχολογία

Η σημασία του σεβασμού προς τον άνθρωπο σου

Η σημασία του σεβασμού προς τον άνθρωπο σου

 

Το να σέβεσαι τον άνθρωπο που επιλέγεις να μοιραστείς στη ζωή σου, είναι προσόν.

 

Σεβασμός, μια λέξη η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία στο να είναι μια σχέση ποιοτική και υγιής.

Το να σέβεσαι τον άνθρωπο που επιλέγεις να μοιραστείς την ζωή σου, τον εαυτό σου, είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, είναι προσόν. Κι όμως, δυστυχώς στις μέρες μας σπανίζει η σημασία του σεβασμού και αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Μπαίνεις στην διαδικασία να επενδύσεις τον χρόνο σου, τα συναισθήματα σου για έναν άνθρωπο και στο τέλος διαπιστώνεις πως αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα τι θα πει σεβασμός. Άλλωστε εάν δεν σέβεσαι σημαίνει ξεκάθαρα, πως δεν αγαπάς αληθινά.

Σεβασμός μέσα σε μια σχέση σημαίνει πως δεν δρας με τρόπο που προκαλεί απογοήτευση και στεναχώρια στον “άνθρωπό’’ σου. Δεν κάνεις πράγματα τα οποία ξέρεις πως τον φέρνουν σε δύσκολη θέση και τον πληγώνουν.

Πράγματα τα οποία δεν είναι ηθικά σωστά… από όλες τις απόψεις…

Σεβασμός είναι να αποδέχεσαι τον σύντροφο σου έτσι ακριβώς όπως είναι.. χωρίς να τον κατακρίνεις και να προσπαθείς με κάθε τρόπο να τον αλλάξεις. Σεβασμός είναι να συμβιβάζεσαι με τα θέλω του, τα όρια του. Να μην καταπατάς την ελευθερία του και να εκτιμάς τα συναισθήματα και τις ανάγκες του. Σεβασμός είναι να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρος για τις προθέσεις σου, χωρίς να κλονίζεται η εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά και πολλά άλλα πρεσβεύουν τον σεβασμό σε μια σχέση αλλά και τα αληθινά συναισθήματα. Αγάπη χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει.

 

Σεβασμός σημαίνει προσπαθώ να γίνω άνθρωπος. Και είναι το σημαντικότερο που μπορείς να δώσεις σε έναν άνθρωπο. Τίποτα δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς αυτή την αξία. Αν έφυγε η εκτίμηση κι ο σεβασμός από τη σχέση, φύγε κι εσύ…

 

Related posts

Η ανθρώπινη επαφή σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία, την ψυχική υγεία και την ευεξία μας

Newsroom

Το Τρενάκι του Τρόμου: Εισιτήριο προς την αιωνιότητα

Newsroom

Αυξάνουν τα social media το αίσθημα της μοναξιάς;

Newsroom