ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σεμινάρια

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: “Βία στο σχολείο – Μας αφορά!”

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: “Βία στο σχολείο – Μας αφορά!”

Επιμορφωτικός κύκλος έξι συναντήσεων με θέμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της βίας από εξειδικευμένους εισηγητές.

 

Στις συναντήσεις θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της βίας των ανηλίκων, θα συζητηθεί το θέμα της βίας μέσω του διαδικτύου, θα αναλυθεί ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας για την παρέμβαση και την έγκαιρη πρόληψη και θα παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης, μέσα από βιωματικό εργαστήριο.

Ο Τομέας Ψυχικής Υγείας του Ιδρύματος Ακατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό κύκλο έξι (6) συναντήσεων με θέμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Στις συναντήσεις θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της βίας των ανηλίκων, θα συζητηθεί το θέμα της βίας μέσω του διαδικτύου, θα αναλυθεί ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας για την παρέμβαση και την έγκαιρη πρόληψη και θα παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης, μέσα από βιωματικό εργαστήριο.

Ο επιμορφωτικός κύκλος θα ολοκληρωθεί σε έξι δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Απαραίτητη εγγραφή!

Εισηγητές/εισηγήτριες:

Δρ. Αναστασία Κουμούλα, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Συντονίστρια και Επιστημονική Υπεύθυνη της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων.

Κατερίνα Σοφιανοπούλου, Ψυχολόγος, MSc Προαγωγής Υγείας, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια.

Αθανάσιος Θήριος, Παιδίατρος MSc, Υπ. Δρ. ΕΚΠΑ,  Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

Όλγα Θεμελή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Δήμητρα Γαβριήλ, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολάβησης και Επανορθωτικών Πρακτικών.

Γιούλη Μπαλίκου, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δρ. Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ημέρες συναντήσεων:
Τετάρτες: 6, 13, 20, 27 Μαρτίου 2024 & Τετάρτες 3, 10 Απριλίου 2024

Ώρα: 18.00-20.00, Διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας zoom.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ
Φοιτητές: 35 ευρώ (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας)
Άνεργοι: Δωρεάν (με επίδειξη δελτίου ανεργίας)

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης. (περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων)

Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται απαραιτήτως μέχρι τις 25 φεβρουαρίου 2024  να κάνετε κατάθεση του χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό IBAN GR56 0260 2460 0000 3020 0244 833, τράπεζα EUROBANK, με την ένδειξη στην αιτιολογία “Για Τομέα Ψυχικής Υγείας”  και να μας στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο  email mentalhealth@laskaridisfoundation.org

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης θα σας σταλεί στο e mail που θα δηλώσετε στη φόρμα συμμετοχής.

Πληροφορίες: Τ: 2169003721, levanti@laskaridisfoundation.org

 

 

Related posts

Η Απαρχή διοργανώνει ένα Σεμινάριο Εκκλησιολογίας, με θέμα την εμφάνιση του “παπικού πρωτείου” σε ιστορικό, Εκκλησιολογικό και Θεολογικό επίπεδο, με διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς Καθηγητές και ομιλητές

Πατήρ Θεοφάνης

Έναρξη Επιστημονικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος από το Κέντρο Επιμορφώσεως και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πατήρ Θεοφάνης

Δωρεάν Σεμινάριο: «Το Νυχθήμερον των Αγίων Ημερών»

Πατήρ Θεοφάνης