ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέδρια – Ημερίδες - εκπαιδευτικά προγράμματα

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Nέα εκπαιδευτικά προγράμματα 2023-2024

Συνεχίζονται με επιτυχία τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την Πρωτοβάθμια 2023-2024 στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη  

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη  απευθύνονται σε μαθητές των σχολείων όλης της χώρας, καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών και παρέχονται δωρεάν. 

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη  συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο, για μία ακόμη χρονιά και σας παρουσιάζει τα νέα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τα οποία καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενισχύουν τη συμπεριληπτική και βιωματική μάθηση μέσω της διάδρασης και της απαραίτητης αλληλεπίδρασης μεταξύ εισηγητή, μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και την καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας, αξιοποιώντας τις ικανότητες και τις δεξιότητες κάθε μαθητή, παρέχοντας ταυτόχρονα αυτενέργεια.

Η διάδραση

Μέσα από τη διάδραση, τα βιωματικά εργαστήρια  και το παιχνίδι, οι μαθητές αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, ασκούν την κριτική σκέψη  για να ανακαλύψουν νέους τρόπους να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, να αφυπνίσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Παρουσιάζονται και αναδεικνύονται καινοτόμες και εναλλακτικές πρακτικές αντίστοιχα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, ενώ με την ανταλλαγή εμπειριών, τον γόνιμο προβληματισμό και τον δημιουργικό διάλογο, μεταξύ των συμμετεχόντων, προάγονται οι αρχές του σεβασμού και της μη βίαιης επίλυσης των διαφορών.

Τα προγράμματα στηρίζουν Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εμψυχωτές και Συγγραφείς.

Παρέχονται δωρεάν

Όλα τα προγράμματα του παρέχονται δωρεάν, δεν δίνεται ουδεμίας μορφής διαφημιστικό υλικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό επιβλέπει την εξέλιξη των προγραμμάτων. Οι χώροι του Ιδρύματος, στους οποίους εφαρμόζονται τα προγράμματα, καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής και είναι πλήρως εξοπλισμένοι με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης σε μαθητές με κινητικά προβλήματα.

 

Υποβολή αιτήσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα Πρωτοβάθμιας: 29 Ιανουαρίου – 23 Φεβρουαρίου 2024

Έναρξη προγραμμάτων: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Πληροφορίες 
216 9003722 (κ. Ρωμηού) education@laskaridisfoundation.org

 

Related posts

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη το Συνέδριο: “Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες

Θεσσαλονίκη: Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ από το χειρόγραφο στο κείμενο