ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θεολογικά & εκκλησιαστικά θέματα

Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»

Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»

 

Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση σημείωσε: «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Ειδικότερα τόνισε ότι «στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν. Πως θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;».

 

«Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση»

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε αλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας. «Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο τρεις μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του».

«Είναι θέμα της κοινωνίας η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη», συμπλήρωσε.

Στις 23/01 η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αθήνα, στο Συνοδικό Μέγαρο, με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Related posts

Θεολόγοι: Τα Θρησκευτικά είναι μάθημα, όχι κατήχηση

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Νέα ἢθη εἰσάγονται στόν τόπο μας πού οὒτε μᾶς ταιριάζουν, οὒτε μᾶς τιμοῦν»

Πανηγυρίζει ο Προφήτης Ηλίας στον Πειραιά!

Newsroom