ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Ηλεκτρικό Ρεύμα: «Βουτιά» στις τιμές Φεβρουαρίου

Ηλεκτρικό Ρεύμα

Ηλεκτρικό Ρεύμα: «Βουτιά» στις τιμές Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει στα τιμολόγια

 

Oι πρώτοι λογαριασμοί ρεύματος μετά τη θέσπιση των χρωματιστών τιμολογίων κατέφθασαν στα νοικοκυριά και σύμφωνα με τους καταναλωτές φαίνεται πως το κόστος για το ρεύμα είναι χαμηλότερο από πέρσι.

 

Την ίδια ώρα, οι πάροχοι προχώρησαν σε περαιτέρω μειώσεις στις τιμές των πράσινων τιμολογίων για τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, το εύρος τιμών ξεκινάει από 11 λεπτά η κιλοβατόρα για τον φτηνότερο πάροχο και φτάνει λίγο πάνω από τα 17,8 λεπτά. Τον προηγούμενο μήνα οι τιμές ξεκινούσαν από τα 13,6 λεπτά η κιλοβατόρα και έφταναν τα 21 λεπτά.

Σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχει αναρτήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην ιστοσελίδα της, οι πάροχοι έριξαν τις τιμές τους έως και 16% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Τι αλλάζει στα σταθερά τιμολόγια

Το πράσινο φως για σταθερά τιμολόγια με διάρκεια μικρότερη του ενός έτους ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας. Οι καταναλωτές πλέον θα μπορούν να διαλέξουν σταθερό τιμολόγιο από 6 μήνες και άνω.

Πέρα όμως από τα 4 χρωματιστά τιμολόγια, το υπουργείο Ενέργειας φέρνει και τα νέα μεικτά τιμολόγια τα οποία θα εμπεριέχουν στοιχεία από το μπλε σταθερό και το κίτρινο κυμαινόμενο. Δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να διαλέξει σταθερή τιμολόγηση για 6 μήνες και τους υπόλοιπους θα κοστολογείται με κυμαινόμενη χρέωση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν, πότε εξοφλούν τους έναντι λογαριασμούς, αφού σε κάποιες εταιρείες υπάρχει στη συμφωνία έκπτωση συνέπειας και η μη πληρωμή στην ημερομηνία που αναγράφεται στον λογαριασμό, οδηγεί σε πέναλτι και αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας

 

 

 

Πηγή 

Related posts

«Λουκέτο» στις 4 από τις 10 επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα – Τι ζητά ο κλάδος

Newsroom

Βουτιά κάνουν οι διεθνείς αγορές: Φόβοι για τεράστια ύφεση -Στα ύψη πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ρεύμα: Χαμηλές οι τιμές και τον Μάιο

Newsroom