ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Κ. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε τους παραγωγούς για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας

Κ. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε τους παραγωγούς για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας

Μία πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής που ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές στη λειτουργία της επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής στον Αυλώνα Αττικής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην αγροτική εκμετάλλευση του Χρήστου Ζαγάρη, ο οποίος ανακηρύχθηκε από την αγροτική εφημερίδα Agrenda αγρότης της χρονιάς για το 2019. Συζήτησε μαζί του, αλλά και με εργαζόμενους, για τα προβλήματα του κλάδου σχετικά με την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ άκουσε τις προτάσεις τους για τις πρωτοβουλίες που θα ήθελαν να αναληφθούν από την κυβέρνηση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής στο διεθνές περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύεται ως ένας από τους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο τεχνολογικό – ψηφιακό άλμα που συντελείται σταδιακά.

Τόνισε δε την ενίσχυση του κλάδου με ένα καταρχήν ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας πως θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους παραγωγούς για να τους στηρίξει και στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επιπτώσεις που αφήνει πίσω της η πανδημία. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους παραγωγούς της χώρας, καθώς στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης συνεχίστηκε απρόσκοπτα η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και δεν σημειώθηκε καμία έλλειψη προϊόντων.

 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του αγροκτήματος κι ενημερώθηκε για τον τρόπο ανάπτυξης και παραγωγής των τροφίμων.

Επιπλέον, περιηγήθηκε στην εξελιγμένη ηλεκτρονική υπηρεσία https://greekfarms.gov.gr/greekfarms/, μια εφαρμογή που αποτελεί βελτίωση της υφιστάμενης και θα ανοίξει δρόμους στον αγροτικό κόσμο για νέες συνεργασίες με εμπόρους, αλλά και με καταστήματα μαζικής εστίασης απευθείας στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο εξωτερικό.

Σε αυτή δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να αναρτήσει τις ανάγκες που έχει σε εργασία για εξεύρεση προσωπικού, αλλά και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ως ένα εργαλείο προβολής του συνολικού του προφίλ, καθώς θα μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα έναν πιθανό δικό του ιστότοπο στον οποίο θα περιέχονται επιπρόσθετες πληροφορίες.

Related posts

“Να φύγουμε…”

Newsroom

lockdown – Χαρδαλιάς: Τι θα ισχύσει από το πρωί του Σαββάτου σε όλη τη χώρα – Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά

Newsroom

Ντογιάκος σε ΟΣΕ: Στείλτε φακέλους για τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

Newsroom