Η αφρικανική σκόνη θα κάνει και σήμερα 20/5 θολή και αποπνιχτική την ατμόσφαιρα. Μαζί με τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το «κοκτέιλ» θα είναι ξανά εκρηκτικό, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Το καλοκαιρινό σκηνικό λοιπόν επιμένει και σήμερα με τον υποτροπικό αεροχείμαρρο να χαρακτηρίζεται «εμμονικός» από τον μετεωρολόγο του Alpha Γιώργο Τσατραφύλλια. Σύμφωνα με την πρόγνωσή του ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς στην Κρήτη και τους 32 στην Αττική και από την Πέμπτη θα επαναλέθουμε σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

«Εμμονικός ο υποτροπικός αεροχείμαρρος με νέα έξαρση «απλώνει» τη ζέστη σε περισσότερες περιοχές τη Δευτέρα και την Τρίτη. Επίσης διατηρείται η αυξημένη συγκέντρωση Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα .

Ενδεικτικά το επόμενο διήμερο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37 βαθμούς στην Κρήτη, τους 35 βαθμούς στην Πελοπόννησο, τους 34 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και στην Αιτωλοακαρνανία και τους 32 βαθμούς στην Αττική και την Ήπειρο. Από την Πέμπτη υποχωρεί η σκόνη και η ζέστη».