Καλαμαριά γεμιστά από την Κάλυμνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ
Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για καλαμάρια γεμιστά από την ομορφη Κάλυμνο.
Υλικά
4 Καλαμάρια μεγάλα
Ρυζι 400 γρ
3 Κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
3 Πατάτες
5 ντομάτες
Πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Θρούμπι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφού κάψει λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.Τσιγαρίζουμε ελαφριά και προσθέτουμε τα πλοκάμια που έχουμε ψιλοκόψει.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν 10 λεπτά προσθέτουμε μια κσ πελτέ τριμμένη ντομάτα νερό και τα μπαχαρικά μας.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι το οποίο το έχουμε ξεπλύνει πρώτα και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά φροντίζοντας το ρύζι να είναι λίγο ζουμερό.
Όταν κρυώσει η γέμισή παίρνουμε τα καλαμάρια τα γεμίζουμε όχι μέχρι πάνω για να μην βγει η γέμιση έξω και να μπορούμε να τα ράψουμε η να τα κλείσουμε με οδοντογλυφίδα.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια ρίχνουμε λίγο πελτέ τριμμένη ντομάτα λίγο νερό ίσα να σκεπαστούν τα καλαμάρια προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά.