Κανελόνια γεμιστά του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ
ΥΛΙΚΑ
½ ΚΙΛΟ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ
50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑΣ
50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΜΠΟΝ
½ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 ΑΒΓΑ
30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καβουρντίζουμε το κιμά με το βούτυρο και όταν απορροφήσει τα υγρά του προσθέτουμε το ζαμπόν, κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί την γαλέτα και τα αβγά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε τα κανελόνια να μισο-βράσουν τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Με ένα κουτάλι μικρό αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με την φάρσα μας αφήνοντας κενό στις δύο άκρες.
Τοποθετούμε τα κανελόνια σε μια κατσαρόλα φαρδιά αλειμμένη με βούτυρο σε μια στρώση και τα περιχύνουμε με γάλα τόσο όσο να σκεπαστούν, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πιουν το γάλα όχι όλο για να μην κολλήσουν.
Σερβίρουμε αφού έχουμε ρίξει στο πιάτο μας τυρί τριμμένο. Εάν θέλουμε τα περιχύνουμε από επάνω με σάλτσα ντομάτα.