ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Κατσικάκι καπαμά με μαρούλι από την Θεσσαλονίκη

Κατσικάκι καπαμά

Κατσικάκι καπαμά με μαρούλι από την Θεσσαλονίκη

 

Σήμερα θα φτίαξουμε μια ιδιαίτερη συνταγή με κατσικάκι και μαρούλι, που θα λατρέψετε

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

2-3 ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΜΕΓΑΛΑ

2 ΚΙΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙ

5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΙΛΟ  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κατσίκι για 1 ώρα περίπου. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μας και το μαρούλι, στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τις σταφίδες το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Όλα μαζί τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και από επάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κατσικιού, ρίχνουμε λίγο ζωμό από το κρέας ώστε να σκεπαστούν τα υλικά μας και ψήνουμε για ½ ώρα στους 180 βαθμούς.

 

Related posts

Light γιαουρτοζελέ με κομπόστα

Ντολμαδάκια θαλασσινών

Newsroom

Νηστίσιμος Χαλβάς με σιμιγδάλι και γέμιση πορτοκαλιού του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ