ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες την Τρίτη με τα τρακτέρ

Κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη 20 του Μήνα αποφάσισαν οι αγρότες

 

Μόλις ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας, αποφασίζοντας ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ, ιδιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία από όλη την Ελλάδα.

Η απόβαση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νίκαια της Λάρισας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος των αγροτών από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας.

Στην πρωτεύουσα θα φτάσουν με τα τρακτέρ τους αγρότες από γειτονικές περιοχές, ωστόσο, θα ναυλωθούν λεωφορεία, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο αγρότες από διάφορα σημεία της χώρας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο εκπρόσωπος του μπλόκου Πλατυκάμπου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας είπε: «Αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα να συνεχίσουμε την κινητοποίηση για τα βασικά μας αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί και πιστεύουμε πως υπάρχει περιθώριο για λύση. Θα κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη με τα τρακτέρ, με αγροτικά μηχανήματα και με λεωφορεία. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο. Να αντιμετωπίσει ο λαός της Αθήνας τη συγκέντρωση αυτή σαν δική του συγκέντρωση γιατί η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μπορεί να φέρει ποιοτικά και φθηνά προϊοντα στο τραπέζι της καθε οικογένειας. Την ίδια μέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια με συναδέλφους που βρίσκονται πιο μακριά απο την Αθήνα».

«Θα συνεχίσουμε με κλεισίματα δρόμων, καλώντας τους φορείς να μας στηρίξουν για το μεγάλο συλλαλητήρο. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, χωράμε όλοι, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα απο τη Νίκαα και την Τρίτη θα κατακλύσουμε την Αθήνα. Εκεί, αναμένεται να φτάσουμε το βράδυ της Τρίτης» πρόσθεσε ο κ. Μαρούδας.

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα αγρότες της Φλώρινας έκλεισαν τα σύνορα στη Νίκη της Φλώρινας για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα μέχρι τις 3 το μεσημέρι ενώ συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.

Περίπου 50 τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα στον χώρο του τελωνείου στους Κήπους και διέκοψαν για κάποιες ώρες, τη διέλευση και στα δύο ρεύματα των φορτηγών αυτοκινήτων ενώ όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης, παραμένει το μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών, όπου οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για μία ώρα -πιθανά από τις 20.00 έως τις 21.00, κάτι που, όπως διευκρινίζει, αποφασίζει η συντονιστική επιτροπή.

«Έχουμε στείλει εκπροσώπηση σήμερα στη σύσκεψη στη Νίκαια και περιμένουμε ενημέρωση αύριο από τους συναδέλφους μας για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Να δοθούν απαντήσεις επιτέλους στα προβλήματα που βάζει ο αγροτικός κόσμος, έτσι όπως τέθηκαν και από τη 15μελή επιτροπή που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Ζητάμε αφορολόγητο για το αγροτικό πετρέλαιο και όχι αυτά τα ψίχουλα που δίνουν. Φυσικά είναι και η ΚΑΠ καθώς δεν έχουν δοθεί απαντήσεις ακόμα σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Πολλοί συνάδελφοί μας δεν έχουν πληρωθεί και όσοι έχουν πληρωθεί, οι επιδοτήσεις είναι μειωμένες. Θα πρέπει να δοθούν λύσεις σ’ αυτά τα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα και φυσικά για το αγροτικό ρεύμα που δεν δόθηκε αυτό που έχουμε ζητήσει 7 λεπτά την kWh. Θα πρέπει να είναι μια ενιαία τιμή για όλο το αγροτικό ρεύμα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν, από την πλευρά τους οι αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη που λίγο πρις τις 12:00 ξεκίνησαν με δεκάδες τρακτέρ έως τον κόμβο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά καθώς, όπως λένε, τονίζουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό η 15μελης επιτροπή από τα μπλόκα της χώρα και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως ανέφερε  ο αγρότης από την Επανομή, Βασίλης Συμεωνίδης, θα κατέβουν προς το αεροδρόμιο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. “Αυτά που μας είπε η κυβέρνηση προχθές είναι γελοία και αυτά που μας δίνει είναι ψυχούλα”, τόνισε, κάνοντάς λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης.

“Θέλουμε μαζί μας τον κόσμο. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε ούτε “έμφραγμα”, ούτε μποτιλιάρισμα στη Θεσσαλονίκη και ετοιμαζόμαστε για την κάθοδο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα”, ανέφερε.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν “σταγόνα στον ωκεανό” , καθώς δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Οχήματα της ΕΛΑΣ έστησαν φραγμό στην στροφή της Επανομής που οδηγεί στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας με τους αγρότες να πετάνε τρία άδεια βαρέλια μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ λέγοντας ότι «ξυνουμε το βαρέλι, αυτό μας έδωσε ο πρωθυπουργός» και τονίζοντας στους αστυνομικούς ότι θέλουν να περάσουν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

 

Related posts

Πρόταση ΠΑΣΚΕΔΙ για άνοιγμα Εστίασης στις 23 Μαΐου: Μια μικρή αλλά σημαντική ανάσα στον κλάδο

Όλη η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 – Ποιοι θα πληρώσουν μισό πρόστιμο και ποιοι εξαιρούνται

Newsroom

Η αγάπη χαρίζεται, δεν αγοράζεται!

Newsroom