ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Η μαγειρική είναι φαντασία. Τώρα λόγο της νηστείας η φαντασία πρεπει να ξεπερνά τα καθιερωμένα και τα πρότυπα
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
-500γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα.
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
-½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-4 σκελίδες σκόρδο
-1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη.
-40γρ. παρμεζάνα
-¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-Αυγό.
-1 κ.σ. πιπέρι καγιέν.
– 1 κ.σ. ρίγανη.
-Αλάτι.
•ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια ή τα χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ.
-Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε την βρώμη και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
-Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
-Αφού έχει ομοιογενοποιηθεί το μείγμα αφήνουμε για 30’στο ψυγείο μας.
-Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. -Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
•TIPS:
-Αντί για βρώμη μπορείτε να βάλετε φρυγανιά (οποιαδήποτε θέλετε).
-Αν κάποιος νηστεύει μπορεί να αντικαταστήσει το αυγό με λίγο αλεύρι(οποιοδήποτε) ή ακόμα και πατάτα βραστη .
-Για όσους κάνουν διατροφή μπορούν να αντικαταστήσουν την παρμεζάνα με άλλο τυρί που έχουν στο διατροφολόγιο τους ή και καθόλου ακόμα.
– Μπορείτε να φτιάξετε και μια σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια ώστε να τα συνοδεψετε μαζί με ένα ωραίο πλιγούρι ή κινόα.
Καλή όρεξη!!