ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Κεφτέδες κοτόπουλου

Κεφτέδες κοτόπουλου με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού

Κεφτέδες κοτόπουλου μία πολύ νόστιμη και ιδανική για εσάς που κάνετε δίαιτα .

 

Υλικά

 

Τεμάχια: 30

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού, πρώτα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5-6 λεπτά, να μαλακώσει, και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, τη sweet chili sauce, τον χυμό ντομάτας, τα αυγά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το μείγμα του τηγανιού και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα για 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
  4. Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  5. Βάζουμε 2-3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-5 λεπτά την κάθε δόση.

Σάλτσα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για 1/2 λεπτό.
  2. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.

 

Έξυπνα tips

Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες στον φούρνο, χωρίς να τους αλευρώσουμε, στους 200°C, για περίπου 15 λεπτά.

 

Related posts

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι | greekaffair.news

Πατήρ Θεοφάνης

Δελαγκρατσινό Σύρου