ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Κέικ με ελαιόλαδο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Κέικ

Κέικ με ελαιόλαδο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Το κέικ είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό. Τώρα ειδικά που ανοίγει ο καιρός και βγαίνουμε  το πρωί στα μπαλκόνια για να απολαύσουμε τον πρωινό καφέ μας.

ΥΛΙΚΑ

3 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

4 ΑΥΓΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

2 ΔΟΣΕΙΣ ΒΑΝΙΛΙΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Σε ένα μπολ του μίξερ χτυπάμε το λάδι τη ζάχαρη μετά προσθέτουμε το γάλα τη βανίλια το ξύσμα τη κανέλα και το μπέικιν μαζί με λίγο αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε εναλλάξ με το αλεύρι στη λεκάνη και ανακατεύουμε απαλά. Αλείφουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μας, το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Related posts

Γλυκό του κουταλιού φιρίκι

Newsroom

Κοτόπουλο Τηγανιά με χρωματιστές πιπεριές

#Γουρουνόπουλο γεμιστό στο ταψί με κλιματόβεργες από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ