ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε Τρεις εποχές διαδοχικά»

Κλέαρχος Μαρουσάκης – «Τρεις εποχές διαδοχικά»:  Άνοιξη, Φθινόπωρο, αλλά…πολικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο – Μάχη ατμοσφαιρικού βουνού με αέριες μάζες

 

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ενώ σήμερα ο καιρός θα κινηθεί σε φθινοπωρινούς ρυθμούς με τις βροχές να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά, τις επόμενες ημέρες θα εισβάλει η Άνοιξη που θα δώσει ακόμα και 20αρια.

 

Σύμφωνα με το Μαρουσάκη, ο ανοιξιάτικος καιρός δεν θα κρατήσει πολύ καθώς το Σαββατοκύριακο θα έχουμε εισβολή ενός πολικού κύματος για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

 

Αναλυτική η πρόγνωση

Ακολουθεί μια προσομοίωση της όλης καιρικής κατάστασης όπου με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ατμοσφαιρικό βουνό που θα δώσει μάχη με τις πολικές αέριες μάζες.

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να εξαπλωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βορειότερα συγκρατώντας τον πολικό αέρα μακριά μας, το σαββατοκύριακο όμως θα κινηθεί νότια και δυτικά ανοίγοντας τον δρόμο στον πολικό αέρα για το νότο.

Από την άλλη εβδομάδα θα κινηθεί και πάλι ανατολικά για να εκτοπίσει και να εκφυλίσει την πολική αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες.

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα με τις βροχές όμως σιγά σιγά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας.

Τις επόμενες ημέρες εισβάλει η Άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 20°, ενώ το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα!

 

 

 

 

 

Πηγη www.ethnos.gr

Related posts

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Εύχονται καταιγίδες από το απόγευμα

Καιρός: Ψυχρός εισβολέας από σήμερα με χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Καιρός: Μεγάλα προβλήματα σημειώνονται στην Ήπειρο από τις Ισχυρές βροχές – Υπερχείλισε ο Αχέροντας

Newsroom