ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα

Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα – Με μοριοδότηση οι δικαιούχοι

 

Με μοριοδότηση θα επιλεγούν φέτος οι δικαιούχοι της παροχής του προγράμματος «κοινωνικός τουρισμός». Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

 

Θέμα ακόμα και λίγων ωρών είναι το άνοιγμα της πλατφόρμας για να δεχθεί τις αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα, και συγκεκριμένα μέσα στην εβδομάδα που «τρέχει». Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να ανοίξει το gov.gr μέχρι και αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. Ωστόσο, επειδή και στο παρελθόν οι επίσημες δηλώσεις έχουν διαψευστεί ως προς τον χρόνο έναρξης των αιτήσεων, μένει να δούμε εάν τώρα θα επιβεβαιωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση όσοι πήραν πέρσι Κοινωνικό Τουρισμό, ή όσοι έχουν κληρωθεί για το voucher του Τουρισμού για Όλους 2024. Από εκεί και πέρα, όσοι πληρούν αυτά τα κριτήρια, θα πρέπει να έχουν υπόψιν ότι οι δικαιούχοι έχουν διευρυνθεί, ενώ το ύψος του εισοδήματος είναι στα 30.000 ευρώ με εξαιρέσεις.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

 

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και πληρώνουν εισφορές για την ΔΥΠΑ, τουλάχιστον από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως την προηγούμενη της λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Δηλαδή, κάποιος που είναι ασφαλισμένος αλλά δεν πληρώνει εισφορές υπέρ ανεργίας ΔΥΠΑ, δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό, μια τέτοια κατηγορία είναι οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Πώς κάνετε αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό 2024

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Συγκεκριμένα τα βήματα είναι:

  • Αρχική
  • Εργασία και ασφάλιση
  • Αποζημιώσεις και Παροχές
  • Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ)

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Related posts

Τραγική κατάληξη είχε μια γυναίκα ΑμεΑ λόγω πνιγμού…

Στα «πατώματα» η τιμή του χρυσού γιατί άραγε;

Ο Θάνος Πλεύρης καταγγέλλει ότι τον γιαούρτωσαν «θρασύδειλοι αριστεριστές»