Κοτόπουλο με φύλλο κρούστας συνταγή του σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ
Κοτόπουλο και φύλλο κρούστας είναι η τέλεια συνταγή που θα απογειώσει το μενού σας σε κάθε περίσταση.
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΚΡΕΣ
½ ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο, το απλώνουμε σε ένα ταψί το αλείφουμε με λάδι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στη μέση, παίρνουμε τρία κομμάτια φύλλου και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντας τα με λάδι, βάζουμε μια μερίδα κοτόπουλο στο φύλλο επάνω και πάνω στο κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο σκόρδο λίγη ρίγανη ένα κομμάτι τυρί και το τυλίγουμε σε πακετάκια.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά., αλείφουμε με λάδι τα πακετάκια μας και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς μια με μιάμιση ώρα ανάλογα και το πόσο δυνατός είναι ο Φούρνος σας.