ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Κουρκούτι με κεφτέδες μια συνταγή της γιαγιάς Ελισάβετ

Κουρκούτι με Κεφτέδες: Παραδοσιακή συνταγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας

 

Κουρκούτι με κεφτέδες  μια συνταγή της γιαγιάς Ελισάβετ.. Απίστευτη σε γεύση και αρώματα!

 

Υλικά για Κεφτέδες 

Για τους Κεφτέδες:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
4 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα και καλά στυμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο δυόσμο ξερό
ελαιόλαδο για το τηγάνι

 

Για την Κουρκούτι:

5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
5 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας αλάτι
μαύρο πιπέρι

1κ.γλ.κυμινο

Εκτέλεση

  1. Για τους κεφτέδες: Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί, πλάθω σε κεφτέδες των 40γρ. και τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο. Στραγγίζω το ελαιόλαδο και το αφήνω στην άκρη για το κουρκούτι.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω 10 κουταλιές της σούπας από το λάδι που κράτησα και καίω το αλεύρι ώσπου να ροδίσει. Έπειτα ρίχνω το σκόρδο και ανακατεύω να σοταριστεί. Προσθέτω το νερό και τον πελτέ και ανακατεύω μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και λείο κουρκούτι. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τους κεφτέδες μέσα στο κουρκούτι. Αφήνω το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά.

  3. Καλή σας επιτυχία!!!

 

Related posts

Ιμάμ μπαϊλντί με πατάτες και φέτα

Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη

Μελιτζάνες μπουκιές της Σβέτας: του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ