Κουρκούτι με Κεφτέδες: Παραδοσιακή συνταγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας
Eνα παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας! Το κουρκούτι με κεφτέδες είναι μια συνταγή που συνδυάζει απλότητα και νοστιμιά, ιδανική για να αξιοποιήσεις κεφτεδάκια που περίσσεψαν ή να δημιουργήσεις ένα πλήρες γεύμα από την αρχή.
Κουρκούτι με κεφτέδες μια συνταγή της γιαγιάς Ελισάβετ.. Απίστευτη σε γεύση και αρώματα!
Υλικά για Κεφτέδες
Για τους Κεφτέδες:
Για την Κουρκούτι:
1κ.γλ.κυμινο
Εκτέλεση
-
Για τους κεφτέδες: Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί, πλάθω σε κεφτέδες των 40γρ. και τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο. Στραγγίζω το ελαιόλαδο και το αφήνω στην άκρη για το κουρκούτι.
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω 10 κουταλιές της σούπας από το λάδι που κράτησα και καίω το αλεύρι ώσπου να ροδίσει. Έπειτα ρίχνω το σκόρδο και ανακατεύω να σοταριστεί. Προσθέτω το νερό και τον πελτέ και ανακατεύω μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και λείο κουρκούτι. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τους κεφτέδες μέσα στο κουρκούτι. Αφήνω το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!!