Κρεατόσουπα με οσομπούκο
Θωρακίζουμε το κρέας, για να μη χάσει τα ζουμιά του.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό οσομπούκο
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
3 στικ σέλερι ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
2 πατάτες μέτριες χοντροκομμένες
150 γρ. κατεψυγμένο αρακά
150 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 ζωμό βοδινό
2,5 – 3 λίτρα νερό
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.γ. ταμπάσκο
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το οσομπούκο, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και του δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
3 Μόλις ετοιμαστεί, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά.
4 Μαγειρεύουμε για 5 – 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5 Στη συνέχεια προσθέτουμε το οσομπούκο και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον αρακά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 – 2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
6 Ρίχνουμε τον αρακά και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.