Κριθαράκι με αρακά & λαχανικά
Σήμερα σας προτείνουμε μια διαφορετική συνταγή γιουβέτσι με αρακά, μανιτάρια και λαχανικά, που σίγουρα θα μαγέψει τον ουρανικό σας !
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
400 γρ. ντομάτα, κονκασέ
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
200 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Κατόπιν, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Τα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
Μόλις χυλώσει το φαγητό, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.
Tips Αφού προσθέσουμε τον αρακά, μπορούμε να βάλουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και να το μεταφέρουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, ώστε να του δώσουμε χρώμα.