ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Κριθαρόσουπα κοκκινιστή

Κριθαρόσουπα κοκκινιστή – Μία πανεύκολη σούπα με κριθαράκι και ντομάτα

 

Υλικά

150 γρ. κριθαράκι, χοντρό
300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
700 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1 Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
2 Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον πελτέ, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
3 Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
4 Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τips

Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.

Related posts

Λυθρίνια στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο

Σαρδέλες φούρνου με λαδορίγανη

Newsroom

8 συνταγές για υγιεινά σνακ για παιδιά (και όχι μόνο!)

Newsroom