Κριθαρόσουπα κοκκινιστή – Μία πανεύκολη σούπα με κριθαράκι και ντομάτα
Υλικά
150 γρ. κριθαράκι, χοντρό
300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
700 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1 Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
2 Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον πελτέ, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
3 Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
4 Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τips
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.