ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Ψαρόσουπα με μικρά ψάρια

Ψαρόσουπα με μικρά ψάρια – Μυρωδάτη, με βαθιά αλλά φινετσάτη γεύση, σκέτο βάλσαμο

 

Οι ψαρόσουπες αποτελούν έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και είναι η καλύτερη επιλογή για το Χειμώνα. Παρακάτω θα βρεις μια απλή ψαρόσουπα γεμάτη βιταμίνες και θα την φτιάξεις γρήγορα με πολύ λίγα υλικά. Ψάρι επιλέγεις ότι αγαπάς….

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψαρόσουπα με μικρά ψάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1.800 – 2000 ml νερό και τα κομμάτια πατάτας και καρότου, αλατίζουμε και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ψάρια και τα βράζουμε για 8 – 10 λεπτά.
  3. Χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τα ψάρια με τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε το ζωμό της κατσαρόλας με τα λαχανικά να συνεχίσει το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά, οπότε και τα βγάζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  4. Αφήνουμε την κατσαρόλα με το ζωμό πάνω στη φωτιά, με σβηστό το μάτι, για να μένει ζεστός.
  5. Μόλις τα ψάρια κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα ξεψαχνίζουμε και αφήνουμε τα ψαχνά κατά μέρος.
  6. Στο μεταξύ, σε μια άλλη, μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2 λεπτά (προσέχουμε να μη μαυρίσει το σκόρδο, γιατί πικρίζει).
  7. Προσθέτουμε τη δάφνη, τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το ταμπάσκο (αν χρησιμοποιήσουμε), το κρασί και μία δόση ζωμού από τη μεγάλη κατσαρόλα, με μια κουτάλα της σούπας.
  8. Σιγοβράζουμε για 4 – 5 λεπτά.
  9. Ρίχνουμε και τα πολτοποιημένα λαχανικά καθώς και άλλη μία δόση ζωμού με την κουτάλα της σούπας.
  10. Ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε ομοιόμορφο μείγμα.
  11. Το μεταφέρουμε στη μεγάλη κατσαρόλα με το ζωμό και ανακατεύουμε.
  12. Σουρώνουμε τη σούπα σε λεπτο σουρωτήρι και τη μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα.
  13. Σερβίρουμε τα ψαχνά των ψαριών σε ξεχωριστό πιάτο με λίγο λάδι ή τα μοιράζουμε και αυτά στα πιάτα με τη σούπα.

 

Καλή απόλαυση!

 

 

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.

Related posts

Αρνίσια παϊδάκια στη λαδόκολλά

Newsroom

Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

Το γλυκό της εβδομάδας: Πούρα γεμιστά με κρέμα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ