ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κριτικές Θεάτρου & Σινεμά

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε «Ο Θησέας και Μινώταυρος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε «Ο Θησέας και Μινώταυρος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το greekaffair.gr και ο Δημοσιογράφος Κυριάκος Τσικορδάνος μετά από πρόσκληση της κ. Χριστίνας Κουλουμπή, βρεθήκανε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και παρακολούθησε το μυθολογικό παραμύθι  «Ο Θησέας και Μινώταυρος» και γράφει την δική του  κριτική στο Greekaffair.gr 

Η γνωστή σε όλους μας και ταλαντούχος  ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη και η ανερχομένη σκηνοθέτης  Χριστίνα Κουλουμπή συνυπογράφουν και σκηνοθετούν στην σκηνή του  Ιδρύματος  Μιχάλης Κακογιάννης  ένα από τους πιο σημαντικότερους και διασημότερους μύθους της ελληνικής μυθολογίας  «Ο Θησέας και Μινώταυρος».

Ας ξεκινήσω από το κείμενο που έγραψε η Κάρμεν για αυτόν τον τόσο σημαντικό μύθο της Ελληνικής μυθολογίας.

Η Κάρμεν πραγματικά ξήλωσε και έραψε το κείμενο, «Ο Θησέας και Μινώταυρος» μόνο όπως αυτή γνωρίζει μετά από τόσα χρόνιας εμπειρίας που έχει αποκτήσει στο παιδικό παραμύθι. Με όμορφο τρόπο καθηλώνει μικρούς και μεγάλους να το παρακολουθήσουν από την αρχή μέχρι και το τέλος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας  του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του.

Να που με λίγα λόγια για το έργο το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Ενώ στο δεύτερο μέρος, θα παρακολουθήσετε :

Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη.

Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

Αξίζει να τονίσουμε ότι όλοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην παιδική παράσταση «Ο Θησέας και Μινώταυρος»   υπηρετούν τους ρόλους τους άψογα με αξιοπρέπεια  συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διασκέδαση τον μικρών και μεγάλων φίλων που θα παρακολουθήσουν την παράσταση  .

Κλείνοντας την κριτική μου για την παράσταση «Ο Θησέας και Μινώταυρος, θα ήθελα να δώσουμε συγχαρητήρια στην κ. Κάρμεν Ρουγγέρη όπως και στην Χριστίνα Κουλουμπή όπου με μια μοναδική μαεστρία, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έραψαν και έντυσαν με χιούμορ κάποιες σκηνές της παράστασης και έκαναν το έργο ακόμα πιο ευχάριστο για θέαση.

Ειλικρινά θεωρώ ότι είναι μια παιδική παράσταση που πρέπει να παρακολουθήσει κάθε παιδί !! 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ «Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ»

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας 

Μουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας 

Στίχοι : Ανδρέας Κουλουμπής

Προσαρμογή – διδασκαλία τραγουδιού: Αγάπη Διαγγελάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη

Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη 

 

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης,  Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Περισσότερες πληροφορίεςwww.karmenrouggeri.gr

 

Φωτογραφίες Akis Kypraios

 

Χορηγός Επικοινωνίας Greekaffair .gr 

 

 

Related posts

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» στο ολοκαίνουργιο ALHAMBRA ART THEATRE

Newsroom

Είδαμε: Το Έκτο Πάτωμα στο θέατρο Παλλάς

Είδαμε την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» στο Θέατρο Αλίκη