Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Λιγκουίνι με καλαμάρι

Λιγκουίνι με καλαμάρι

Λιγκουίνι με καλαμάρι, ένα  καλοκαιρινό, κυρίως πιάτο με ζυμαρικά κα θαλασσινά. χωρίς γαλακτοκομικά και γλουτένη. Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο με 500 γρ. λιγκουίνι

500 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε ροδέλες

300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

100 ml λευκό κρασί

100 ml ζωμό λαχανικών

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βράζουμε τα λιγκουίνι μας 2 λεπτά λιγότερο από τα λεπτά που αναγράφονται στη συσκευασία, προκειμένου να γίνουν αλ ντέντε.
2Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
3Προσθέτουμε το ζωμό, τα ντοματίνια και το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες καλαμαριού για 4 με 5 λεπτά.
4Ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, τα λιγκουίνι, τα καλαμάρια, το αλάτι, το πιπέρι, τα αφήνουμε για 1 λεπτό για να πάρουν 1 βράση και σερβίρουμε.
tip: Προσοχή στο ψήσιμο του καλαμαριού. Θέλει ζεστό τηγάνι και ελάχιστο ψήσιμο. Αν παραψηθεί θα είναι πολύ σκληρό. Το καλαμάρι θέλει ή λίγο ή πάρα πολύ ψήσιμο για να είναι μαλακό.
Συνταγή  giorgostsoulis.com

Related posts

Κέικ νηστίσιμο με πορτοκάλι και σταφίδα

Newsroom

Μοναστηριακή Συνταγή: Για πρόσφορο πως φτιάχνεται

Newsroom

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μαυροδάφνης του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ