Μακαρονόπιτα Τριπόλεως του Γιώργου Τσελεμεντέ
Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα σας έχω μια συνταγή από την όμορφη Πελοπόννησο Μακαρονόπιτα Τριπόλεως.
Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε για αυτήν την νοστιμότατη συνταγή
ΥΛΙΚΑ
6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Νο5
½ ΚΙΛΟ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ
4 ΑΥΓΑ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη , προσθέτουμε τη φέτα το κεφαλοτύρι τα αυγά χτυπημένα το γάλα μια κουταλιά βούτυρο λιωμένο αλάτι (όχι πολύ γιατί έχουμε το κεφαλοτύρι που είναι αλμυρό) πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτρο και μετά στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και μετά ρίχνουμε το μείγμα μας, σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα κρούστας αλείφοντας πάλι το καθένα με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.