ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Μανέστρα με βραστό μοσχάρι

Μανέστρα με βραστό μοσχάρι

 

Μανέστρα με βραστό μοσχάρι σούπα μαγείρεψε κι εσύ αυτήν την νόστιμη και απλή κρεατόσουπα, ιδανική μετά για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

 

Υλικά 

1/5 κιλό μοσχάρι με κόκαλο και ψαχνό

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πρώτα τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.

Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα λαχανικά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά εκτός από την ντομάτα.

Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στην κρεατόσουπα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό.

Ξεκοκαλίζουμε το μοσχάρι, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα.

 

Τιps Το σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο 

 

Related posts

“Κελαϊδή Μοσχάρι” Συνταγή από το Τύρναβο

Η ψαρόσουπα για τι κρύες ημέρες του χειμώνα

Μπακαλιάρος με χόρτα στη γάστρα