ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Με 156 ψήφους η ΝΔ «πέρασε» το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα του νερού

Με 156 ψήφους η ΝΔ «πέρασε» το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα του νερού το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου

 

Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ «πέρασε» το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που ιδιωτικοποιεί το νερό. Συνολικά, κατατέθηκαν τέσσερα πακέτα νομοτεχνικών βελτιώσεων, αλλάζοντας ή ξηλώνοντας 109 από τα 263 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

 

Από την πλευρά του ο Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει πάρει διαζύγιο με την ειλικρίνεια και την αλήθεια». «Το ερώτημα είναι γιατί μεταφέρουμε μία αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου του νερού σε μία ανεξάρτητη αρχή; Έχουμε 295 φορείς που παρέχουν πόσιμο νερό. Δημοτικές επιχειρήσεις, δήμοι, ΕΥΑΘ. Μόλις το 42% των φορέων αυτών αναρτούν τα στοιχεία που πρέπει να αναρτούν», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι στόχος είναι να προστατευθεί το νερό.

 

Νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη είπε απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Ενέργειας Κ. Σκρέκα: Ξέρετε κ. Σκρέκα και κ. Αμυρά δεν προέρχεστε από παρθενογένεση. Εκπροσωπείτε μια παράταξη, η οποία ευθύνεται για πολλά δεινά σε αυτό τον τόπο. Δεν μπορείτε σε καμία των περιπτώσεων να εκφράσετε το νέο. Το παλιό αναπαράγετε και μάλιστα με πολύ κακό τρόπο. Κομματικό μοντέλο, ρουσφετολογικό, απαξίωση των δημοσίων υποδομών, υποκλοπές και άλλα.

Τσακαλώτος: «Σιγά – σιγά ιδιωτικοποιούμε το νερό, σαν σαλάμι»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε πως μέσω των διατάξεων του νομοσχεδίου, όχι μόνο παραμένει η διαχείριση των υδάτων υπό δημόσιο χαρακτήρα, αλλά απαγορεύεται κιόλας η εκχώρησή τους σε ιδιώτες. «Θέλουμε το νερό να παραμείνει και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Τι άλλο θέλετε; Γιατί δεν ακούτε  αυτό που σας λέμε και γράφει ο νόμος. Σύμφωνα με το νόμο είναι παράνομο ιδιώτης να παρέχει νερό στη χώρα. Μέχρι τώρα θα μπορούσε κάποιος να είχε δεύτερες σκέψεις. Το περιγράψαμε στο νόμο και αυτό μας δεσμεύει φυσικά», υποστήριξε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ανά απαντά: «Σιγά σιγά το ιδιωτικοποιούμε το νερό, σα σαλάμι, κόβοντας φέτα φέτα…».

 

 

Πηγή greekaffair.news

Related posts

Θ.Βασιλακόπουλος: «Κάναμε υποχρεωτική τη μάσκα γιατί δεν την φορούσατε»

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζουν όλα όσα γνωρίζατε στα φάρμακα και παροχές περίθαλψης – Έρχονται μεγάλες περικοπές

Νέα 24ωρη απεργία δασκάλων – καθηγητών τη Δευτέρα

Newsroom