ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Βιβλίο - ΒιβλιοπαρουσιάσειςΠολιτισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Δικηγόρος» της συγγραφέας Φλωρά Τζελέπη

Ο Δικηγόρος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Δικηγόρος» της συγγραφέας Φλωρά Τζελέπη

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου  2023 και ώρα 21.00 στον φιλόξενο χώρο της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS,  η παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ο Δικηγόρος» της συγγραφέως Φλώρας Τζελέπη.

 

Η συγγραφέας Φλωρά Τζελέπη, αφού  καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους  και τους ομιλητές, αναφέρθηκε μέσα από  αδρές γραμμές στο νέο της συγγραφικό παιδί «Ο Δικηγόρος».

Το μυθιστόρημα  «Ο Δικηγόρος» από τις εκδόσεις Θερμαϊκός,  είναι ένα άκρως επίκαιρο βιβλίο για τις ημέρες που διανύουμε, αφού όλο και περισσότερο συναντάμε ανθρώπους που κυριαρχεί μέσα τους η δίψα για ισχύ, επίδειξη δύναμης και επιβολή εξουσίας, χαρακτηριστικά  που συναντάμε  στον «Δικηγόρο» της  Φλώρας Τζελέπη.

Ο  δικηγόρος, ήταν δύσκολος χαρακτήρας, σκοτεινός και δυσπρόσιτος. Η ακόρεστη δίψα του για ισχύ και επιβολή αντί να τον σώζει τον έριχνε σε απύθμενο βάλτο και τον ρουφούσε. «Σ’ αυτήν τη ζωή ή θα είσαι αρνί να σε φάνε ή γίνεσαι λύκος…» συνήθιζε να λέει καμαρώνοντας που ανήκε στους λύκους που απαιτούσαν με κάθε τρόπο το μερτικό τους. Παιχνίδι στα χέρια του ήταν οι νόμοι και εργαλείο οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις του, κανένας δεν γλύτωνε από την οργή του. Και τι δεν θα έδινε η Μέλπω να είχε μπροστά της τον νεαρό δικηγόρο που πρωτογνώρισε, με τα μεγαλεπήβολα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τον ενθουσιασμό, να μπορούσε να σταματήσει την καταστροφική του πορεία, ένιωσε ένοχη σαν μεγαλύτερη που δεν τον συνέτισε, δεν τον εμπόδισε στο κυνήγι ενός ανώτερου όπως νόμιζε εαυτού του. Αλλά είναι κάποιες διαδρομές που αν τις διαλέξεις δεν υπάρχει επιστροφή…

Στο πάνελ, τη συγγραφέα  Φλώρα Τζελέπη συντρόφευσαν οι: Νίκος Παρασκευάς, δημοσιογράφος-Κανάλι Ένα-Πειραιάς, Κωνσταντίνος Μανίκας, συγγραφέας και δημιουργός culturepoint.gr, η Σοφία Τριανταφύλλου, φιλόλογος και επιμελήτρια του βιβλίου, ο Κυριάκος Τσικορδάνος, διευθυντής greekaffair.news και 7nea.gr,  ενώ ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και δημιουργός του avlogyrosnews.gr Παύλος Ανδριάς, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί για προσωπικούς λόγους, έστειλε τον χαιρετισμό του.

Αποσπάσματα του βιβλίου  διάβασε η γνωστή ηθοποιός  Πέγκυ Σταθακοπούλου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει κάποια στοιχεία από τους κεντρικούς ήρωες του μυθιστορήματος και τις προσωπικές τους ιστορίες.

Φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το εξώφυλλο του βιβλίου επιμελήθηκε η  Ξένια Αποστολίδου

Το μυθιστόρημα  «Ο Δικηγόρος» κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Θερμαϊκός.

 

 

Related posts

Μυκηναϊκός θαλαμοειδής τάφος με εντυπωσιακά κτερίσματα στη Σαλαμίνα

Prootos

Μαθητές του Λυκείου Γουβών της Κρήτης κλείνουν τα τάμπλετ και ανοίγουν τα βιβλία!

Newsroom

Στροφή και επιστροφή στην Παραδοσιακή μουσική κάνουνε οι νέοι

Newsroom