«Μεγάλες Ώρες -Μετά Δόξης» του Ανδρέα Κατσιγιάννη: Θέατρο Παλλάς.
Το greekaffair.gr παρακολούθησε την μουσική παράσταση «Μεγάλες Ώρες -Μετά Δόξης» και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του μέσα από αυτήν την ανασκόπηση.
Το Θέατρο Παλλάς γέμισε με συγκίνηση και πίστη την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025, με την παρουσίαση του νέου έργου του Ανδρέα Κατσιγιάννη, «Μεγάλες Ώρες – Μετά Δόξης». Το έργο, που αποτελεί την κορύφωση της τριλογίας «Μεγάλες Ώρες», αναπαριστά τις τελευταίες στιγμές του Ιησού, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες. Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Δημήτρης Πλατανιάς, η Ασπασία Στρατηγού, ο Γιάννης Διονυσίου, η Ribale Wehbe, και ο αφηγητής Τάσος Νούσιας, ενώ το μουσικό σύνολο «Chorus Vivendi» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη απέδωσε με συναισθηματική δύναμη τους ύμνους. Η παράσταση, με τις ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Σιάμπου και τη διεύθυνση από τον Στάθη Σούλη, δημιούργησε μια ατμόσφαιρα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και πνευματικής έντασης, εντυπωσιάζοντας το κοινό.
«Μεγάλες Ώρες -Μετά Δόξης», του Ανδρέα Κατσιγιάννη, στο Θέατρο Παλλάς.
Το έργο Μετά Δόξης αποδεικνύει για άλλη μία φορά την εξαιρετική ικανότητα του Ανδρέα Κατσιγιάννη να δημιουργεί μουσική που συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας ένα συγκινητικό και βαθύ έργο που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον ακροατή. Με βάση τη θυσία του Χριστού, η μουσική του έργου είναι γεμάτη από συναισθηματική ένταση, πνευματικότητα και ενέργεια, που φέρνει στην επιφάνεια όλες τις αντιφάσεις και τις μεγάλες αλήθειες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η ποιότητα της εκτέλεσης του έργου είναι εξαιρετική. Η δωρική φωνή του Δημήτρη Μπάση αναδεικνύει τη βυζαντινή διάσταση του έργου, ενώ η φωνή του Δημήτρη Πλατανιά προσθέτει επιβλητικότητα και βάθος. Η συμμετοχή νέων ερμηνευτών, όπως η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιάννης Διονυσίου, ενδυνάμωσε το έργο με τη φρεσκάδα και την ενέργειά τους, φέρνοντας νέα πνοή και δυναμική στη μουσική αφήγηση. Η Ribale Wehbe, η οποία έφερε μαζί της τη μουσική παράδοση της Λιβανέζικης σχολής, πρόσθεσε μια μοναδική ερμηνευτική διάσταση στην ήδη πολυδιάστατη μουσική παλέτα του έργου. Η συμμετοχή της προσέφερε μια ανατολίτικη αίσθηση που γεφυρώνει τις μουσικές παραδόσεις, ενισχύοντας το θρησκευτικό και συναισθηματικό φορτίο του έργου.
Ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του αφηγητή, πρόσφερε μία αφηγηματική ένταση που ανέδειξε τις αντιφάσεις και τα θεολογικά μηνύματα του έργου με εξαιρετική σκηνική παρουσία. Το φωνητικό σύνολο «Chorus Vivendi», με την καθοδήγηση του Γιάννη Βρυζάκη, χάρισε μοναδικές φωνητικές ερμηνείες που ενίσχυσαν την πνευματικότητα του έργου, δημιουργώντας μία αίσθηση συλλογικής έντασης και συμμετοχής στο πνευματικό ταξίδι.
Η συνεισφορά των 14 μουσικών υπό την καθοδήγηση του συνθέτη, ήταν καθοριστική για την ολοκληρωμένη απόδοση του έργου. Η ενορχήστρωση του Δημήτρη Σιάμπου ενίσχυσε τη δυναμική του έργου, ενώ η διεύθυνση του Στάθη Σούλη κράτησε την ισορροπία μεταξύ των μουσικών και φωνητικών στοιχείων, προσφέροντας στο κοινό μια συναισθηματικά φορτισμένη και τεχνικά άρτια εμπειρία.