Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα του Γιώργου Τσελεμεντέ.
Σήμερα φίλες και φίλοι αποφάσισα να σας μαγειρέψω ένα καθαρά μεσογειακό φαγητό και να προσθέσω στο πιάτο σας χρώματα και αρώματα.
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
3 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
150 -200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το βάζουμε να βράσει, κατόπιν ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες , τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι και λάδι όταν τελειώσουμε με τις μελιτζάνες προσθέτουμε το σκόρδο το αλατοπίπερο τις τομάτες λίγη ζάχαρη και μόλις πάρει λίγες βράσεις προσθέτουμε και τις μελιτζάνες. Τέλος αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις,ενώ το πιάτο δεν πρέπει να γίνει νερουλό και σερβίρεται κατά προτίμηση χλιαρό.
Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και φέτα.
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
3 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
150 -200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Γιώργος Τσελεμεντές