Μελιτζάνες τηγανητές ντομάτα από τον Γιώργο Τσελεμεντέ
Από τα πιο γνωστά πιάτα του καλοκαιριού. Όπως τα τηγανητά κολοκυθάκια, έτσι και οι τηγανητές μελιτζάνες, βάζουν φωτιά στα τηγάνια μας και σκορπούν αυτό το γνώριμο ξεσηκωτικό άρωμα που σου ανεβάζει χτύπους στην καρδιά και σε κάνει να οραματίζεσαι ουζάκια και να ακούς τα παγάκια να στροβιλίζουν και να χτυπάνε μέσα στα ποτηράκια.
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
½ ΚΙΛΟ ΤΟΜΑΤΕΣ
100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΛΙΓΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε ελαφρώς λοξά σε πάχος περίπου μισό εκατοστό, τις αλατίζουμε τις αφήνουμε λίγο για να φύγει η πικρίλα τους τις ξεπλένουμε, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε. Κόβουμε τις τομάτες σε χοντρές φέτες τις αλατίζουμε τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε. Στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες από επάνω μια στρώση τομάτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί το μαιντανό λίγο αλάτι λίγο πιπέρι τα βάζουμε να πάρουν μερικές βράσεις και περιχύνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και τις τομάτες.