ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θεολογικά & εκκλησιαστικά θέματα

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Η Εκκλησία διαφωνεί με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Η Εκκλησία διαφωνεί με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια

 

Ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός, τόνισε ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος μιλώντας στο TV100.

 

Σημείωσε πως τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Μητροπολίτης κατέστησε σαφές πως η Ιερά Σύνοδος με σαφήνεια διακήρυξε πως ο γάμος στα ομόφυλα ζευγάρια και η τεκνοθεσία αποτελεί μια λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί η Πολιτεία να νομοθετήσει.

«Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μια μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει. Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης.
Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια.
Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία» ανέφερε.

 

Related posts

Μετέωρα – Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, αφιερωμένο στον όσιο Ιωάσαφ Ούρεση Παλαιολόγο

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος – Ποιος ο λόγος

Η Απαρχή διοργανώνει ένα Σεμινάριο Εκκλησιολογίας, με θέμα την εμφάνιση του “παπικού πρωτείου” σε ιστορικό, Εκκλησιολογικό και Θεολογικό επίπεδο, με διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς Καθηγητές και ομιλητές

Πατήρ Θεοφάνης